fredag 30 augusti 2024

En katastrof


 
Varför kan inte amerikanska väljare begripa, att Trump ljuger? Se här

torsdag 29 augusti 2024

Körsång gör gott


 
I kväll var jag på körövning. Kören fick beröm av körledaren. Det känns alltid bra att få beröm. Vi avslutade kvällens övningar med psalm 271. Här ett framförande med Sundsvalls stora kör. Det är en vacker och mäktig psalm.

onsdag 28 augusti 2024

En underskattad gitarrist


 
Här en låt jag gillar starkt. Gabor Szabo spelade gitarr här. Carlos Santana var inspirerad av hans spel - kolla här. Jag kan tänka, att Szabo var en underskattad gitarrist. Men det tyckte inte Andy Edwards här

tisdag 27 augusti 2024

Ett mysterium

Jag kollar statistiken angående besöken här. Jag förstår inte. Vad vill ni mig? Varför gör ni de val ni gör? Varför mailar ni aldrig mig? 

måndag 26 augusti 2024

Två exempel







Det finns mycket roligt på Instagram. Här två exempel på humor som jag gillar. Båda från samma konto.

lördag 24 augusti 2024

Man har att göra...

Livet som pensionär? Det måste väl vara trist och händelselöst? Nej!
Exempelvis har jag nu den senaste timmen varit inne och trixat med en hemsida. Det hade jag inte behövt. Jag gjorde det av min godhet. 

fredag 23 augusti 2024

Trean sedd



Trilogin avslutad. Den sista filmen är onekligen bra. Scenerna i rättssalen tillhör mina favoriter. Det är ingen tvekan om vem som är den smartaste i rummet. Det är Lisbeth Salander. Hon får sin hämnd. Gott!

torsdag 22 augusti 2024

onsdag 21 augusti 2024

Inte enligt plan



Tja, den var väl inte så tokig. Hyfsat bra tempo, bra insats av Jodie Foster. Men handlingen? Trovärdig? Njae. Knappast en film som går till historien som en kolossalt bra thriller. 

tisdag 20 augusti 2024

En liten besvikelse



Nu har jag sett den här igen. Jag har bara sett den en gång innan. Det är diskutabelt om den var värd ett återseende. Det är en krystad historia. Om man vill vara elak, så kan man kalla den "melodramatiskt strunt". Det bästa med filmen är skådespelarinsatserna och naturen kring Lyme Regis.

måndag 19 augusti 2024

Födelsedag

 



Idag firar jag Bodil Malmsten. Hennes bloggböcker är jag oerhört förtjust i. Det finns anledning att påminna om detta och detta

Lite till om en särskild bok

Jag får återkomma till detta. Boken lånade jag på biblioteket och det är många som vill läsa den. Därför var lånetiden förkortad och nu hinner jag inte läsa färdigt den. Men jag hann i alla fall läsa ungefär 50 sidor ordentligt. Resten skummade jag igenom. Senare skall jag läsa den i sin helhet utan att missa ett enda ord.

Men nu... Låt mig formulera mig så: Han är onekligen en skicklig författare. Det kommer man inte undan. Han kan formulera sig som ingen annan. Men: han påminner mig om en talare som älskar att höra sin egen röst och bara pratar och pratar och pratar. Ranelid tycks älska att se sina egna ord på pränt och skriver och skriver och skriver. Ibland upprepar han sig och blir nästan tjatig. 

Boken är som en sorts "Björn Ranelids lilla katekes för hela mänskligheten".  Han mässar och står i. 

Dock är den här recensionen ganska rimlig. 

söndag 18 augusti 2024

De finns överallt

Ibland blir jag bara så himla trött på folk. Det finns alldeles för många fårskallar och dummerjönsar. 

Musk är skum

Det ligger något i det. Threads kanske inte är en bra källa för nyheter. Men det beror ju också på vilka konton man väljer att följa. Det finns konton med seriösa nyheter.

Twitter/X lämnade jag för länge sedan. 

torsdag 15 augusti 2024

Fynd


 
Från dagens besök i en second hand-butik. Pris? Fyra kronor. 1 krona per film. Inte illa. 

onsdag 14 augusti 2024

Nu läser jag



Nu har jag börjat läsa Ranelids senaste bok. Jag har höga förväntningar. Det finns anledning att återkomma i detta ämne. Låt mig nu bara komma med ett citat:

"Barnen är en gåva som ingen förälder har gjort sig förtjänt av. Varje gång ett barn föds, så sker ett under." (s. 12)

Jag kan bara instämma. Så vackert formulerat. Så rätt. Vad är ett människoliv? Ett mirakel! 

tisdag 13 augusti 2024

Haiku

Se inte problem
om inga problem finns där.
Se dig om. Lev här.

måndag 12 augusti 2024

Dagen som gick

Delfacit: tvättat, promenerat, strukit och vikt det tvättade, handlat, sett på TV, löst korsord, läst.

lördag 10 augusti 2024

Några intryck från Bornholm. 6

Den andra dagen på ön körde vi ner till Dueodde och tog ett dopp. Solen sken och det blåste friskt. Det var hyfsat varmt i vattnet och vi fikade på stranden. Sanden där är mirakulöst finkornig. Och jag tänkte, att världen kanske skulle se bättre ut ifall bara alla alltid vore barfota och gick omkring i sand. Det såg så fridfullt och harmoniskt ut. 

Sista stopp innan resan med färja tillbaka till Ystad blev Rönne. Det 
var för 41 år sedan vi var där senast. Staden gick knappt att känna igen. Under hela vistelsen på Bornholm hade jag ställt in mig på att äta pölser. Det kunde jag glömma. Man hittar ingen pölser på Bornholm längre. I Rönne kan man däremot hitta pizza, kebab, falafel, bratwurst och annat som knappast kan betraktas som genuint danskt. Varför får ingenting vara som det så långt tillbaka har varit? 

Några intryck från Bornholm. 5


Fotograf: jag

Orgeln i Österlars kirke. Tyvärr fanns det vid tillfället ingen möjlighet att veta hur den låter. Det visade sig, att man senare i kyrkan skall framföra ett verk av Buxtehude. Det hade jag gärna upplevt. 

Några intryck från Bornholm. 4


 Fotograf: jag

När man är på Bornholm, så måste man äta mjukglass av märket Krölle-Bölle is. Frågan är om det kan finnas godare mjukglass. Plats för denna skylt: Snogebaek.

Några intryck från Bornholm. 3


 



Fotograf: jag

Andra dagens morgon i Gudhjem stack jag iväg på en joggingrunda. Sådana här vyer kan vara en bonus när man joggar.

Några intryck från Bornholm. 2

 






Fotograf: jag

Första kvällen i Gudhjem. Mycket trevlig stad. Vackra hus, trevliga matställen med mera.

Några intryck från Bornholm. 1

 


Fotograf: jag

Vi körde västra kustvägen norrut via Hasle mot Allinge och Sandvig. Vi stannade till här och andades in luften och beundrade utsikter. Platsen heter Helligpeder.

Tomt

Jag har varit bortrest. Därför har ingenting hänt här. Oj, vad ni har saknat mig! Inte. Ni har inte kontaktat mig på ett enda sätt. Ni är eljest. 

söndag 4 augusti 2024

En livsfarlig tönt som pappa

Sådant här gör mig förbannad. Ursäkta ordvalet, men vilken jävla oduglig pappa! Här hjälper nog inte fängelsestraff. Efter tiden i fängelse kan han göra om samma klantiga dumhet. 

lördag 3 augusti 2024

fredag 2 augusti 2024

Återsedd film



Nu har jag sett "Män som hatar kvinnor" igen. Jag såg den på bio när den var ny. Den håller fortfarande - efter dessa år. Bra manus, duktiga skådespelare, snyggt foto, skicklig klippning. Betyget i IMDb är här - helt rimligt. Den är mera trovärdig än vilken Bondfilm som helst. 

Lisbeth Salander - vilken karaktär! Man bråkar inte med henne. 

torsdag 1 augusti 2024