onsdag 31 juli 2024

Dags för SRV igen


 
Jag tänkte, att det får vara dags för Stevie Ray Vaughan igen. Här hade han varit drogfri några månader. Källa? Detta

Jag vill inte länka till någon låt där han troligen var drogad. Här framgår det, att han var otroligt skicklig. Det finns de som tycker, att han var bättre än Jimi Hendrix. 

tisdag 30 juli 2024

Födelsedag

 



Idag firar jag Lisa Kudrow. Bilden är hämtad härifrån. Hon är utan snack den jag gillar mest i "Vänner".

söndag 28 juli 2024

Det bär mig emot

I dag var jag kyrkvärd. Jag var kyrkvärd i en annan församling under några år tidigare. Efter det hade jag ett långt uppehåll. I fjor tänkte jag, att jag kunde bli kyrkvärd igen - i en annan församling. 

Det hänger ihop med högläsning. Egentligen blev jag kyrkvärd igen för att läsa högt. Jag vet, att jag är bra på det. Och när jag inte längre läste högt för gamla i en träffpunkt, så tänkte jag på kyrkan.

Jag läser också högt i min YouTube-kanal. Har ni inte hittat den än? 

Nå, nu funderar jag på att sluta som kyrkvärd. Det finns nämligen vissa Bibeltexter som jag har väldigt svår för. Jag vill inte stå där och läsa högt något som jag  inte alls håller med om. Det skulle kännas som bedrägeri.

lördag 27 juli 2024

Tell me all about it


 
Jaha. Så är jag alltså ett geni? Thanks for the information. Kolla här. Du är kanske också ett geni? 

Jag menar: detta är trams. Dessutom har jag sett alla frågorna tidigare i andra sammanhang. 

fredag 26 juli 2024

Födelsedag


 
Det här är bara några kändisar som föddes detta datum olika år. Hela Wikipediasidan om dagens datum är här

Jag firar särskilt Stanley Kubrick, Mick Jagger, Helen Mirren och Carl-Johan Vallgren.

torsdag 25 juli 2024

En bra serie TV-filmer


 Bilden är hämtad härifrån och sedan beskuren av mig.

Nu äger jag alla de sex DVD-filmer som ingår i serien som visades i TV4 2005-2006. Se vilka de är här. Det känns bra att äga dem. 

Tidens tand har varit snäll. Filmerna håller god kvalitet än idag. Det är bra manus, bra skådespelare, naturlig dialog, klok klippning. De här filmerna är bättre än många kriminalserier som har spelats in nyligen. 

onsdag 24 juli 2024

Mera av samma


 
Nu har jag sett första avsnittet ur TV-serien "The Serial Killer´s Wife". Jag stör mig redan på några saker. När man har sett så många kriminalserier som jag har gjort, så upptäcker man klyschor. Jag börjar tänka: "Har de samma manusförfattare, samma regissör, samma fotograf, samma klippare och samma musikväljare?". Det är den ena klyschan efter den andra. 

Och när kameran liksom åker karusell runt ett sällskap som står och pratar... Då går topplocket. Jag föraktar sådan tillgjordhet. Håll kameran stilla!

Överraska mig! Varför inte en TV-serie som handlar om ett lesbiskt par där den ena kvinnan är en seriemördare? 

tisdag 23 juli 2024

måndag 22 juli 2024

En bagatell


 
Jag köpte den som DVD-film i en second hand-butik för 5 kr. Man kan påstå, att den är värd mera än så. Betyget i IMDb finns här. Jag kan tycka, att det är ett snällt betyg. Filmen är lite "too much" i mina ögon. Det blir nästan sötsliskigt. Och musiken... Bara för att spela på våra känslosträngar. Men okay, filmen duger att se om det är tradigt väder och man inte har något bättre för sig. Den är småmysig - nästan på samma sätt som "The Holiday" eller "Love actually". 

söndag 21 juli 2024

Hög tid för Biden



 Bilden är hämtad härifrån

Ett rimligt beslut. Han har så att säga passerat bäst före-datum. Och den andre gubben? Han är en mardröm. Stackars amerikanare. Måtte de nu välja Kamala Harris. 

Lockande


 

Det här satt fastklistrat på en bil från Danmark. Det är inte utan att jag känner mig lite frestad att resa dit. Det kan nog bli en riktigt bra festival i södra Jylland. 

lördag 20 juli 2024

En riktig sommar

 



Bilden är hämtad härifrån

Jag brukar hävda: Ingen riktig sommar utan något besök på nakenbad. Så. Nu är det sommar på riktigt. Att sola och bada naken en varm sommardag är gudomligt skönt. Jag hoppas, att jag denna gång inte fick ett fästingbett. Förra sommaren fick jag det - när jag var på "mitt" nakenbad. Efter det fick jag borrelia. 

fredag 19 juli 2024

Jaha? Och?

En del människor ställer ibland väldigt konstiga frågor. Jag får god lust att säga:
- Varför frågar du det? Vad ska du göra med svaret? På vilket sätt gör svaret någon nytta? Frågar du bara för att få tiden att gå? 

Tack för det


 
Det är en god programidé - "Tack för musiken". Man kan lära sig något nytt och ändra uppfattning. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av Bo Kaspers Orkester, men efter programmet med dem är jag klart nyfiken.

Det är en god ton i programmen. Det blir aldrig skandaler eller fula påhopp. Det är trivsamt - och det är inget fel i det.

Niklas Strömstedt är en bra programledare. Han är bra påläst och man har kollat arkiv. 

torsdag 18 juli 2024

En dålig idé

 


Multitasking är en dålig idé. Det fungerar inte. Se exempelvis denna lilla film. Eller varför inte prova detta: rita en teckning med höger hand och skriv en dikt med vänster hand. Går det bra? Eller detta: jogga samtidigt som du knyter skorna. Eller detta: cykla samtidigt som du stickar en kofta. Et cetera.  

onsdag 17 juli 2024

Jag är utfryst


 

Vill de, att jag tatuerar ordet PARIA på min panna? Det finns personer som inte längre vill ha någon som helst kontakt med mig. Skulle vi råka mötas på en gata, så vänder de och går åt ett annat håll. En av dessa personer skulle nog försöka få Polisen att fixa kontaktförbud. 

Jag kan tänka mig att åter knyta kontakt med dem alla. Men de är nog inte mogna för det. De är kolossalt långsinta och oförsonliga. Nå, livet går vidare. 

Men jag säger som Hammarskjöld i filmen med samma namn. Han var inte nöjd med hur han bröt bekantskapen med en annan person. Långt senare ville han mötas för att rätta till sitt misstag. Så kan jag tänka. Det är de som så att säga högg av kontakten och förklarade mig som paria - det är de som borde kontakta mig för att sluta fred med mig.

tisdag 16 juli 2024

Back on track

Nu är jag tillbaka. Oj, så ni har saknat mig! (Ho, ho.)


 







Jag har varit bortrest, Då passade jag på att exempelvis ta dessa tre foton. Strax väster om "Neptuni åkrar". Nödvändigt att komma dit en gång om året. 

torsdag 11 juli 2024

Diskutabel lista


 
Tja... Det är delvis sant, men inte helt rätt. Sömnproblem? Nej. Aldrig behövt anstränga sig? Trams. 

onsdag 10 juli 2024

Maktmissbruk

 
Ett urklipp härifrån. Jag vet, att sådant har förekommit. En uppsägning kan komma som en blixt från klar himmel eller som ett knivhugg i ryggen. Arbetstagaren har inte fått en chans att rätta till "eventuell misskötsamhet". Och en omplaceringsutredning kanske sker på en kafferast. Man kanske inte anstränger sig nämnvärt att finna en sådan lösning. 

Läs även detta och detta. Det har förekommit. Om det förekommer just nu vet jag inte. 

Jag vet dock, att en förvaltningschef inom offentlig sektor kan inbilla sig vara domare, åklagare, försvarsadvokat och jury i en och samma person. Men en förvaltningschef kan inte ensam avsluta en offentliganställds anställning. 

Det finns fall där anställda har köpts ut helt lagvidrigt. Om fallen hade prövats i tingsrätt, så skulle sannolikt utgångarna ha blivit annorlunda. 

Det en person anser vara trakasserier kanske ingen annan betraktar som trakasserier. Men den kränkte har tolkningsföreträdet och problemformuleringsprivilegiet. Den som anklagas för att vara en mobbare har sannolikt noll chans att vinna mot arbetsgivaren.

tisdag 9 juli 2024

Dessa algoritmer...


Skärmbildsdumpning från en träff i Google, sökord "algoritmer".

Algoritmer är tjatiga och enfaldiga. När jag scrollar i Instagram blir det väldigt tydligt. Jag har gillat små klipp ur "Friends", bilder på vackra bara fötter, små filmer med tungviktsboxning, dito med snooker, några gitarrsolon, några sångsolon et cetera.

Vad blir jag matad med så att jag nästan drunknar? Jo: små klipp ur "Friends", bilder på vackra bara fötter, små filmer med tungviktsboxning, dito med snooker, några gitarrsolon, några sångsolon et cetera. 

Algoritmer säger bara: Mera av samma! Mera! Mera!

måndag 8 juli 2024

Rörande


 
Helt klart intressant - detta. Om hur ett fonationsrör kan vara bra för rösten.

söndag 7 juli 2024

En liten kontroll


 
Ibland måste jag bara kolla hur det står till med tankeförmågan. Det här resultatet var ju lite kul. Nu tror jag ju inte, att det här testet är särskilt tillförlitligt, men det är trevligt att göra det. Ni kan också göra det. Ni får kanske samma resultat.

Men vad är ni för några? Ni beter er skumt. Jag får aldrig någon som helst respons på vad jag skriver här. Lik förbannat är ni här och kollar allting. Det känns ganska otrevligt - framför allt otacksamt. Här håller jag på, men vad får jag för det? Inget! Ni kan mycket väl skicka mail till mig. Det är inte kvantfysik att ta reda på min mailadress. 

lördag 6 juli 2024

Så var det med det...



Jag gjorde ett test för att se om jag är psykopat. Nå, jag är inte alls psykopat. Nu vet ni det.

fredag 5 juli 2024

En makalös scen

 



Den här scenen är hämtad ur filmen "Will Hunting" (svenska titeln). I mitt tycke är denna scen värd hela biobiljetten. Här sätts en besserwisser på plats. Han har egentligen inga egna idéer att komma med. Han bara utantilltuggar saker han har memorerat. Matt Damon spelar Will Hunting - ett matematikgeni. Han passar utmärkt för rollen, ty Matt Damon själv har en skyhög IQ. 

Scenen visar hur man sätter en besserwisser på plats: man vet bättre själv. Jag skulle nog kunna offra ett finger för att på ett liknande sätt platta till en odrägligt självbelåten och stöddig figur. 

Och IMDb:s betyg är fullt rimligt. Filmen är väldigt bra!

torsdag 4 juli 2024

Värt besök

Dagens länktips får bli Villfarelser. Där finns mycket att spana in. En del är makalöst roligt, en del kan väcka anstöt, en del är svårbegripligt. Hur som helst: besök!

onsdag 3 juli 2024

Försoning borde inte vara svårt


 Bilden är royaltyfri och hämtad från Pixabay.

Den här texten om försoning är intressant. Det finns personer som har vänt mig ryggen. Jag vill inte att det skall vara så. Jag hoppas, att de och jag kan försonas. Ett problem här är att jag inte vågar kontakta dem - ty de kommer troligen att avvisa mig. Men om de kontaktar mig, så välkomnar jag dem. Bollen är hos dem, som jag ser det. 

tisdag 2 juli 2024

Att censurera utan att ha förstått

Det är så dumt. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Vad har hänt? Jag blev censurerad av Facebook. Det är väl algoritmer som ligger bakom censuren. 

Så här: jag länkade till en artikel i Wikipedia om en särskild person med initialerna AH. Jag undrade 
vad som hade hänt ifall den personen hade fått komma in på konstakademin i Wien. Facebook "tänkte" väl då, att jag hyllade AH. Suck. Det vore mig väldigt främmande. 

Tillägg: här hade jag tänkt att lägga in en bild på Wikipedias logotyp. Jag lät bli. Jag hade kanske fått ett hot om brott mot upphovsrätten. Någon algoritm hade kanske "betraktat" det som otillbörligt plagiat. Suck igen.

måndag 1 juli 2024

En gammal anteckning




Så skrev jag i Facebook för några år sedan. Nu skulle jag inte formulera mig så. Det finns dock personer som aldrig torgför sina åsikter. De håller dem för sig själva och sina "nära och kära". De tycks sky sociala medier som pesten. De lider kanske inte av social fobi, men de verkar vara väldigt blyga och pryda. Jag kan tycka synd om dem.