lördag 19 februari 2022

12 tecken

 


Tja... Det stämmer nog i det stora hela. Men jag är lite skeptisk till kreativiteten. Det är inte alla högintelligenta som är kreativa. Bara för att du är mycket intelligent måste du inte vara kreativ. Men en höggradigt kreativ person som kommer på många bra, nyttiga, originella och eleganta idéer är sannolikt också mycket intelligent. Dock: en person som bara hittar på en massa originella "stolligheter" är inte nödvändigtvis mycket intelligent. Ser ni skillnaden?

Sedan används termen "brainstorm" när det handlar om "solitude". Det blir ju lite märkligt. Man kan inte gärna "brainstorma" ensam. "Brainstorming" är en gruppaktivitet. 

Slutligen blir det enligt mig lite begreppsförvirring mot slutet. Man påstår där, att intelligens inte bara handlar om IQ, utan att emotionell intelligens är lika viktigt. Då snubblar man in på detta med multipla intelligenser - och då knackar virrigheterna på dörren. Intelligens är det man mäter med något vetenskapligt tillförlitligt IQ-test. De andra så kallade "intelligenserna" borde heta "talanger". Slutsnackat. 

Inga kommentarer: