fredag 20 september 2024

Harry i farten



Nu har jag sett "Sudden Impact" igen. Den är ju inget mästerverk, men den är inte så tokig ändå. Den är snäppet bättre än valfritt avsnitt av "Wallander" eller "Beck", tycker jag.

torsdag 19 september 2024

Sent upptäckt poet


Bilden är hämtad härifrån. Varför har jag missat henne? Varför upptäckte jag henne nu? Hon skrev bra dikter. 

En av hennes dikter heter "Miss me, but let me go". Sök!

onsdag 18 september 2024

Körsång av högsta klass


 
Eftersom jag själv sjunger i kör, så vet jag hur skickligt detta är. Det är världsklass. 

tisdag 17 september 2024

Två tips


 




Två TV-serier som vi gärna tittar på. Båda är roliga och skildrar ganska normala människor. Inga konstigheter. Inget överdrivet drama. Bra dialoger, bra klippning, bra "flow". Den ena från Norge, den andra från Australien. Båda om relationer.

"Pörni" ser vi genom Netflix och "Två singlar och Colin" har vi via SVT Play. 

måndag 16 september 2024

söndag 15 september 2024

Pekoral


Nu har jag sett "Nyckeln till frihet" igen. Dumt av mig. Jag hade kunnat använda tiden bättre. Jag blir irriterad på berättarrösten, överdrifterna och den påklistrade stämningsskapande musiken. Och så ändrar ingen utseende på 20, 30, 40 år!

Filmen är kvasidjupt låtsasfilosofisk och innehåller flera orealistiska scener. (Plötsligt är alla bokslukare! Plötsligt älskar alla en aria!) Den är dessutom onödigt lång. Historien bygger på en novell, för böveln. Klipp!

Nej, jag är beredd att helt hålla med Eric Diedrichs i den här krönikan. Här har vi världens mest överskattade film. Den är i själva verket ett pekoral.

lördag 14 september 2024

Ett mästerverk



Jag har hävdat det förr. Vad? Att "Gudfadern" är världens bästa film. Nu har jag sett den ännu en gång. Jag ser ingen anledning att ändra uppfattning.

"Gudfadern" är otroligt bra. Jag tänkte först, att jag skulle behöva snabbspola eftersom jag hade sett den så många gånger redan. Men Nej! Det finns ingen anledning att snabbspola. Varje scen finns där av goda anledningar. 

Jag tror, att denna film aldrig går att överträffa. Allting är fantastiskt bra. 

torsdag 12 september 2024

Mord i Nya Zeeland


 
Nu har jag sett fyra avsnitt ur säsong 9 av "Morden i Brokenwood". Betyget i IMDb finner jag lite väl högt. Så himla bra är inte TV-serien. Det blir lite för långa avsnitt. I varje avsnitt skall tittarna luras att misstänka olika personer. Det är en klyscha gemensam för många kriminalhistorier. Ibland undrar jag om det inte är Agatha Christies fel. Hon skrev ju så - man skall misstänka den ena efter den andra. 

Men det är en annan sak som stör mig mera. Man smyger in lite trams och flams för att lätta upp stämningen. Det borde man låta bli. 

Surprise, surprise

Och vips! så hade jag lagt ut en ny liten film på YouTube. Den som söker skall finna.

onsdag 11 september 2024

Tidens tand har varit snäll


 
Nu har jag sett de tre första avsnitten/filmerna om Irene Huss. Jag vågar påstå, att betyget i IMDb är för lågt. Enligt min ringa mening är TV-serien värd en 8 på en 10-gradig skala. Dialogerna är mycket realistiska, man betonar, artikulerar och pauserar bra, klippningen är proffsig och musik som spelar på våra känslosträngar förekommer sällan. I jämförelse med många Beckfilmer föredrar jag definitivt de här filmerna om Irene Huss. 

tisdag 10 september 2024

Sikta mot noll


 

Bilden är royaltyfri och hämtad från Pixabay.

Idag är en särskild dag. Och jag repeterar detta

måndag 9 september 2024

Hål i logiken


 
Ännu ett sådant där tramsigt test - här. Det bevisar ingenting. Och frågan om hålen i T-shirten retar mig. Det går inte att med säkerhet hävda, att det är två hål på baksidan. Att det är två hål på framsidan bevisar inte det. Möjligheten finns att baksidan har ett enda stort hål. Det kan också finnas andra hål som inte syns framifrån. Töntig fråga. 

Tänkte inte på det...


 
Det är intressant att se hur dumma en del människor kan vara. Se här

lördag 7 september 2024

En film bättre osedd


 
Jag önskar, att jag inte hade sett "Da Vinci-koden". Vilket slöseri med tid att glo på den! Den är ju ett pekoral. Den vill så mycket, men den klarar av så lite. Här kan vi prata om krystad historia. Storyn är så tillkrånglad att man nästan svimmar. Stundtals är filmen rent jönsig. Exempel? Att så många beväpnade poliser skulle jaga två personer på det viset... Ge mig styrka och tålamod. 
 
Nej, det blir en töntstämpel i min bok. 

fredag 6 september 2024

En mästare levererar



Nu har jag sett "The Ghost Writer" igen. Om Hitchcock hade levt, så hade han nog gjort den på ett liknande sätt. Men i min bok är Polanski bättre än vad Hitchcock var.

Man märker ganska snabbt att regissören inte är en klåpare. Det är hela tiden väldigt bra. Kolla här vilka filmer som Polanski har regisserat. Hög lägstanivå, vill jag påstå! Mina favoriter är "Vampyrernas natt", "Rosemarys baby", "Macbeth", "Chinatown", "Tess", "Bitter Moon", "The Pianist" och den tidigare nämnda.
 

torsdag 5 september 2024

Lever de på samma planet?

Jag kan "snöa in" på listor om olika saker. Världens bästa album, världens mest överskattade grupper, världens mest underskattade trummisar och så vidare. 

Det blir oavsiktligt komiskt när olika "experter" sitter där och tittar in i kameran och självsäkert hävdar helt olika saker. Det en besserwisser tycker är helt makalöst genialt kan en annan besserwisser tycka är totalt värdelöst.

onsdag 4 september 2024

Ny högläsning

Idag lade jag ut en ny liten film på YouTube. Jag läser högt - en dikt. Nu skall ni spricka av nyfikenhet. Vilken dikt kan det vara? Vem skrev dikten? Hur hittar man min högläsning? Om ni loggar in på YouTube, så kan ni gilla och kommentera den.

Jobba lite...

Al Pacino som polis



Nu har jag sett "Sea of Love" igen. Jag har inte sett den sedan den kom på bio. Betyget i IMDb är snålt. Filmen är värd ett lite högre betyg. 

tisdag 3 september 2024

måndag 2 september 2024

Man måste inte svara på jönsiga frågor


 
Töntiga frågor av intervjuare. Kolla här. David Letterman framstod som en förtryckare. Och andra intervjuare borde också skämmas.

söndag 1 september 2024

En kolossalt bra film återsedd




Nu har jag sett den igen - Chinatown. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett den. Enligt mig är den en av världens bästa filmer. Om jag skulle göra en lista på de bästa filmer som jag har sett, så hamnar den bland de fem bästa. 

Den är helt makalöst bra. Betyget i IMDb är för lågt, om ni frågar mig. 

Jaha? Då vet jag precis - eller inte.



Ett utdrag ur mitt horoskop för veckan som kommer. Var har jag hämtat det? "Googla" blogg amelia horoskop, så kan ni nog hitta det. Jag är född i slutet av november.

Men vad betyder det? Jag har ingen aning.